Во 1984 година, ја напуштив мојата прекрасна Македонија и групата наречена Падот На Византија и се преселив во Амстердам. Подоцна во 1984 година се преселив во Мајами, кој сè уште е град по мој избор.
Летото 1989 година, се вратив во Македонија три месеци со цел да снимам музика (на 4 тракери) со Горан Трајкоски и Зоран Спасоски - тоа бесе групата Анастасија. Подолу е една од првите песни што ги снимивме. Оваа и другите оригинални песни подоцна беа повторно снимени со друг гитарист, откако се вратив во САД и беа искористени за филмот „Пред Дождот“. За да ги слушнете овие, пребарувајте ја „македонската група Анастасија“ на YouTube.
Песната ја снимив на мојот Tascam 246.
Гитарата е снимена преку Mesa Boogie Quad Preamp и Lexicon PCM 70.
Пред да заминам од Македонија, Влатко Стефаноски (Леб И Сол) го купи Quad, и продуцентот „Брацо“ Lexicon.
www.KovaceskiMusic.com
signature
Фотографии од летото 1989 год.
A1
A2
A3 Equipments
A4
studio
Guitar Stand
© 2021